7
east side-Studio 2

renovation & addition winchester, ma

site description:

suburban setting on lake

objective:

The objective of this residential renovation and addition was to redefine and update a 1950’s ranch with a mix of modern materials. These low-maintenance materials define the existing forms and sculpt exterior space with the new addition. 
The existing garage was transformed into an open playroom with abundant day-lighting. Then a new connector was added to link the playroom and existing house to the new garage and 2nd floor loft. A site wall between these spaces defines a small outdoor courtyard for a private entrance into the connector. The 2nd floor loft provides additional guest or office space in a sunny, south-facing, open room with a view of the lake.

elements:

· materials defining existing forms

· sculpting exterior space with the new addition

· Hardipanel, fiber cement sheets with exposed fasteners

· Galvalume metal corrugated siding with exposed fasteners

· aluminum-clad wood energy efficient windows

· Cedar T&G siding with durable semi-transparent stain

pre-renovation:

net zero architects, passive house architect, sustainable architecture 

© 2017 pillmaharam architects       |