Site description:

Restored barn in the center of Shelburne Village Vermont

Objective:

Our vision was to find an existing property in need of repair and re-purpose it to create the new space for our studio. Please refer the micro office village in the commercial projects section of our web site for more information about the whole project.

Elements:

· deep energy retrofit creating a high performance building   envelope

· heating and cooling provided with a cold climate heat       pump

· open plan allows for flexible work space and day-lighting

· re use of existing structures

· cork flooring

· paper stone counter-tops

· EV charging station for employees

· 90% efficient point source ERV

 

Awards:

Efficiency Vermont's Best of the Best Merit Award for Commercial Building Design and Construction: Major Renovation

net zero architects, passive house architect, sustainable architecture 

© 2017 pillmaharam architects       |