100_0021_r1

new residence newmarket, nh

site description:

on the NH coast facing Great Bay

objective:

This new residence is built on a classic New England woodland ridge, overlooking a sloping meadow, and the great bay estuary. From an extremely detailed program a modern sustainable design was developed. The site grading was studied and finessed to allow the building to perch on the crest of the ridge with little additional site disturbance. The house integrates many systems to reduce its impact on the environment. With its energy efficient design, it earned a 5+ Energy Star Certification.

elements:

· passive solar design

· energy star - 5+ star rated

· ground source heating pump

· sustainable materials

· energy saving hot water loop

· open plan allows for day-lighting

publications:

‘Contemporary Design in Detail: Sustainable Environments’ book.

net zero architects, passive house architect, sustainable architecture 

© 2017 pillmaharam architects       |