site description:

wooded lakefront lot

After careful deliberation and investigation, it was determined that the existing camp was not structurally sound enough to renovate and it had to be dismantled. The clients who represented three generations of the family were very sentimentally attached to the existing camp as it had been in the family for almost 60 years.

environmental features:

In our effort to save as much of the camp as possible for environmental and sentimental reasons, many materials were salvaged from the old structure and re-used in the new, including: the old bowling alley floor counter-top, interior pine paneling, light fixtures, doors, and hardware. The home was built to Energy Star compliance but not certified. Durable and natural material including tree columns sourced locally were used throughout the new building.

elements:

· materials defining forms

· sculpting interior space with rustic modern materials

· tree columns

· energy efficient windows

· re-use of existing materials

lake house leicester, vt

awards:

· 2009 AIA Vermont Honorable Mention in the Residential Category

photography bySusan Teare Photography

net zero architects, passive house architect, sustainable architecture 

© 2017 pillmaharam architects       |